top of page
Search
  • Writer's pictureMaria Indermitte

Olukorrast ilumaailmas


Mul on juba pikemat aega midagi südamel olnud. Tegelikult oli selle postituse mustand juba ammu enam-vähem olemas, kuid korraliku postitust, mida avaldada, ei olnud ma valmis kirjutanud.


See on minu jaoks õrn teema, sest see puudutab kõiki naisi, kes kasutavad erinevaid iluteenuseid kui ka neid, kes teenuseid pakuvad. Juhtusin vaatama Kanal 2 Õhtu saadet (21.01.20) ning sain justkui signaali, et on aeg siiski enda mõtted taas kirja panna ja postitus lõpuni viia.


Mul väga hea meel, et juba aastaid probleemiks olnud olukord on leidnud suuremat kajastust. Ja ka mulle tundub, et siin ei ole võimalik muud teha kui sellest ausalt rääkida ja seeläbi suurendada inimeste teadlikkust.

Probleem seisneb selles, et miskipärast on paljudel inimestel nii suur enesekindlus, et julgevad hakata pakkuma teenust ilma erialase väljaõppeta.

Mul on väga hea meel, kui Sa ei ole antud probleemiga kursis ja imestad, et mille üle ma tunnen muret. Kuid jah, meil on väga palju jumestajaid, kes ei ole käinud meigikoolis, juuksureid, kes ei ole käinud juuksurikoolis jne.

Kui Sina oled üks nendest ‘’ilutegijatest’’ siis miks Sa ei ole läinud vastavasse kooli? Kui Sa oled enda eriala suur fänn ja  väidad, et armastad enda tööd ja see on ka Su hobi, siis miks Sa ei taha õppida? Õppida veel rohkem, saada teadmisi juurde? Erinevate erialaste videote vaatamine on muidugi kasulik ja õpetlik kuid see ei ole kindlasti mitte asendatav koolist tulevate teadmistega. Vastavat väljaõpet ei ole võimalik omandada ka siis, kui oled vaadanud ära 100+ YouTube videot ja vaadanud masterclassil kuidas meister teeb modelli peal tööd.


Olen jumestajana nii lummatud meigimaailmast, et ma ei kujutaks ettegi, et ma ei käiks aasta jooksul näiteks ühelgi koolitusel. Ma armastan enda tööd ja seda valdkonda jäägitult! Mulle meeldib tutvuda erinevate meistrite käekirjaga, leida nende tehnikatest midagi endale sobivat, kombineerida erinevaid võtteid ja meetodeid, olla mitmekülgselt täiendatud. Kuid kõige selle hoomamiseks peavad olema siiski põhjalikud baasteadmised.   


Või siis peetakse piisavaks mõne täiendkoolituse või masterclassi osalust. Ning nendest paljud on lihtsalt watch and learn õppevormis ehk puudub praktiline õppemeetod. Sellised koolitused on väga head ja silmaringi arendavad juba baasteadmised omandanud (loe: käinud erialases koolis) teenindajale, mitte inimesele, kes soovib nende baasil hakata teenust pakkuma.

Baasteadmised saab omandada ainult koolis, professionaalsete tegijate käe all õppides, kus on arendatud välja õppekava ning õpilane omandab nii teoreetilised teadmised kui ka praktilised oskused.

Isehakanud tegija võib ohtu seada eelkõige Sinu tervise mitme faktoriga, olgu selleks ebakvaliteetsed töövahendid, olematud või ebapiisavavad hügieeninõuded või sobimatud töövõtted.

Lisaks rikub mitte soovitud tulemus nii väljanägemise kui igasuguse meeleolu. Kindlasti on ka koolitamata tegijate puhul suurem tõenäosus kohata ebaeetilist käitumist.


Soovin südamele panna, et valides endale nii meigikunstniku kui ükskõik millist iluteenindajat, tutvuksid tema erialase väljaõppega. Või siis siinkohal pean juba tänaseks ütlema, selle olemasoluga. Vaata, kas tal on avalikult üleval CV ja tehtud töödest pildid. Korralikult tehtud endapoolse eeltööga võid kindel olla, et oled usaldusväärsetes kätes.


Meie stuudiosse tulles võid kindel olla, et Sind teenindavad professionaalsed ilutegijad, kes on omandanud erialased teadmised meigikoolis. Lisaks oleme ennast jätkuvalt täiendanud rohkete erialaste koolitustega.


Kas Sa tead M.I Make-Up Stuudio tegijate tausta? Siin on kiire ülevaade ja huvitavad faktid.
(vasakult) Kertu Tammeleht, Irina Belonogova, Maria Indermitte

Maria on olnud jumestaja aastast 2013 ning Kertu on juuksurina tegutsenud juba alates 2012 aastast. 2014 asusid nad mõlemad õppima lausa aastaks ajaks Grimmikooli. Maria on ennast täiendkoolitanud nii Lätis, Saksamaal, Prantsusmaal kui ka Inglismaal. Neist viimases riigis käis ka Kertu alles hiljuti samal koolitusel (Mario Dedivanovic'i meistriklassis). 2015-2017 veetis Kertu suurema osa enda ajast hoopiski teatriseinte vahel, olles grimeerija Vana Baskini teatris. 2018 aastal alustas Irina meigikoolis õppimist ning peale tunnistuse saamist on ka temagi ennast muudkui koolitanud. Näiteks on Irina käinud tunnustatud meigikunstniku Natalya Zubok'i kreatiivmeigi koolitusel ja Goar Avetyisyan'i koolitusel, et süveneda spetsiifilisemalt eakama naha ja allavajunud silmalaugude jumestamisesse.


See on vaid väike ülevaade sellest, mida võib leida sirvides meie läbitud koolituste nimekirja. Kui soovid pikemalt edasi lugeda, saad seda teha SIIN


Kõike head



1,934 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page