top of page
Search
  • Writer's pictureMaria Indermitte

Let's shoot: MYSTICAL WORLD

Updated: Jun 4, 2019


Murdsime igapäevasest ilujumestuse rutiinist välja ja tegime midagi pöörasemat. Mõtlesime, et looks hoopis ühed müstilised naisolendid. Nii.. kuid mis siis edasi? 


Alustame karakteri loomisest. Millised peaksid nad välja nägema? Kus nad elavad?Kuivõrd kaugele lähme inimlike joonte kaotamisega? Milliseid tehnikaid kasutada, et luua soovitud tulemus? Oleme mõlemad Grimmikoolist kaasa saanud põhjalikud planeerimise ja ideede kavandamise oskused ning seega veetsime väga kaua aega just ettevalmistustele ja katsetustele, et fotosessiooni päev läheks võimalikult väheste üllatustega. Alates ideede kaardistamisest ja erinevate kavandite joonistamistest kuni idee teostuseni läks mitu sisutihedat nädalat. Siit tuleb väike ülevaade keerukamatest protsessidest.  


Meie mõlema tööd vajasid nii kiilakamütsi kui latekslisandeid. Kõik need lisad valmistavad grimeerijad ise oma kätega, et saada just täpselt seda, mida vaja. Kertul oli vaja ära kaotada modelli enda juuksepiir ja valmistada suured kõrvad ning Marial oli vaja pisikesi sarvekesi ja kaotada ära kõrvad.

Kiilakamütsi valmistamine on pikk protsess, sest glatzanit läheb mitu kihti ning iga kiht peab kuivama. Kuna mütsidele võivad töö käigus kergesti sisse tekkida augud, on alati vaja teha ka mõned varuks. Glatzani aurud on hingamisteedele kahjulikud ja väga tugeva lõhnaga ning sellega töötamine nõuab korraliku õhutusega ruume (mitte eluruumid) ja kindlasti respiraatori kasutamist.

Kõrvade ja sarvekeste valmistamine hakkas pihta grimmiplastiliiniga modelleerimisest. Selleks on spetsiaalsed metallist ja puidust tööriistad, mida on hea kasutada erinevate vormide loomiseks. Kui soovitud kuju on valmis voolitud võib hakata peale kandma vedelat latekspiima,   mida tuleb kanda samuti mitu kihti ning lasta igal kihil kuivada.

Alles siis jõuame erienvate toodete, tehnikate ja värvide katsetusteni, et fotosessiooni päevaks kõik vajalik olemas oleks.


GETTING READY . . .
JA LÕPPTULEMUS!

Grimm: Kertu Tammeleht

Assistent: Kätlin Ruul ; Foto: Pedaksoo ; Modell: Aurora Vahenurm


 

Grimm: Maria Indermitte

Assistent: Rebecca Kroes, Anna-Maria Tagu ; Foto: Pedaksoo ; Modell: Iris Abdullajev


Maria Indermitte, Iris Abdullajev, Aurora Vahenurm, Kertu Tammeleht. Foto: Pedaksoo

52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page