top of page
Search
  • Writer's pictureMaria Indermitte

HAIR TALK

Minu lemmiktoodetest võib ilmselt igaüks leida midagi sobivat, sest olen välja toonud nii iganädalased hooldustooted kui ka eriliselt juukseid ravivad ja turgutavad tooted. Kuid esmalt tooksin välja olulised punktid, mida juukseid hooldades silmas pidada ning lisaks annan ülevaate sellest, kuidas ja milliste toodetega olen seni enda juuste eest hoolt kandnud.  

Foto: Regina Tkatšenko

Sobilike toodete valimine

Et erinevate uudistoodetega ja õpetusartiklitega kursis olemine pead segadusse ei ajaks, peaksid juuksehooldustooteid valides teadma 2 põhilist reeglit. Esiteks, milline on Sinu peanahk ja teiseks, milline on Sinu juuksetüüp.

Enda juuste ja peanaha seisukorda kirjeldaksin nii: peanahk normaalse rasueritusega, juuksed töödeldud (värvitud) ja pigem kuivemad. Seega šampooni valin normaalsele peanahale ning hooldavad tooted vastavalt juuste vajadustele, ehk niisutavad ja toitvad vahendid.

Juukseid pesen enamasti üle päeva või 2-päevaste vahedega. Peale šampooni ja palsami kasutamist lisan rätikukuivadesse juustesse spreipalsamit ja otstesse juukseõli. Nädalas korra kasutan juuksemaski. Umbes korra kuus kasutan Olaplex no.3 hooldavat vahendit.


Olen rõhku pannud pidevalt juuste tervisele ning võibolla seetõttu ei ole minu juustega juhtunud ei raseduse ajal ega ka peale sünnitust ühtegi suurt muudatust. Kuigi 6 kuud peale beebi sündi hakkas päris palju juukseid välja tulema, pidasin seda normaalseks protsessiks. Lisaks oli juba vaikselt näha ka korraliku pealekasvu.


Kuna minu juuksed olid suvel päikese tõttu muutunud kuivemaks siis võin öelda, et tänu niisutavatele hooldustoodetele sain juuksed taas siledamaks ja tervemaks.

Kuid blondide juustega eelistan võimalusel kasutada tooteid, mis toovad külma tooni esile ning seega leian, et tugevalt niisutavad šampoon ja palsam võiksid olla kasutuses ainult päikeseküllasemal perioodil, sest päike lisaks kuivatamisele ka helendab juukseid. Ning tooni rõhutavad või neutraliseerivad tooted jätan talvisesse perioodi. 


Kas teadsid, et...

... kuni 100 lahtist juuksekarva päevas on täiesti normaalne.

... juuksekasvul on 3 erinevat faasi, kus viimases faasis toimub uute juuksekarvade teke ning just uued karvad tõukavadki olemasolevad välja. Keskmiselt toimub iga kasvutsükkel uuesti iga 4-5 aasta pärast uuesti.


LET YOU'R HAIR DO THE TALKING!

SEBASTIAN FOUNDATION HYDRE SHAMPOO & CONDITIONER

Kasutan kevad-suvis perioodil. Niisutava šampooni rikkalik vaht puhastab ja varustab kuivad või krässus juuksed intensiivsete toitainetega, lisades samas niisutust, et juuksed oleksid kohevad ja siidiselt liikuvad.


Saadaval Tradehouse's.







INEBRYA ICE CREAM AGE THERAPY PRO-BLONDE SHAMPOO & CONDITIONER

Sügis-talv hooajal olen pikemat aega kasutanud Inebrya blondidele mõeldud tooteid. Pro-blonde sarja hooldav šampoon on mõeldud blondidele, blondeeritud ja triibutatud juustele, mis on rikastatud kollageeniga ning lisab juustele sära ja läiget. Puhastab juukseid õrnalt, neid samaaegselt kaitstes ja toites. Violetsed mikropigmendid elavdavad blondi juuksevärvi ja hoiavad ära juuste kollaseks muutumist. 

Saadaval Tradehouse's.


Pro tip!

Kasuta šampooni 2x. Esimesel korral pesed maha olmetolmu, mustuse, kasutatud juuksevahendite jäägid ning teisel korral saad põhjalikult puhtaks peanaha.


SCHWARZKOPF BC HYALURONIC MOISTURE KICK SPRAY CONDITIONER

See toode on olnud läbi aegade minu lemmik. Sellel on mõnus värske lõhn ning ei muuda juukseid raskeks. Harutab väga hästi suuremad pusad lahti. Kui pesuga on eriti kiire, jätan mahapestava palsami vahele ning lisan rätikukuivadesse juustesse just seda. Kuid enamasti lisan seda ka peale palsamiga pesu juustesse, et juuksed lihtsa vaevaga läbi kammida.


Saadaval Tradehouse's


Pro tip!

Kasutan tihti hommikul kuivadele juustele enne kammimist. Teeb juuksed siledamaks, vähendab kahusust ja teeb lihtsamini kammitavaks. Ei muuda juukseid raskeks isegi siis kui olen seda eelmine õhtu juba peale pesu kasutanud.



WELLA LUXEOIL

Õli on mõnusalt siidine ega koorma juukseid. Tihti olen leidnud, et õli jätab juuksed raskeks kuid Wella õli on täpselt ideaalne!  

Sisaldab luksuslikku õlitehnoloogiat, mis ühendab endas kolme maailma kõige toitvamat ja rikastavamat õli (jojoobiõli, argaaniaõli ja mandliõli). Lisaks meeldivalt magus aroom! 


Saadaval Tradehouse's.



Pro tip!

Lisa natukene õli rätikukuivadesse juustesse ning peale föönitamist lisa veel natukene. Nii jääb juustele mõnus kerge siidine läige.


ESTEL PRIMA BLONDE SILVER MASK


Toode, mis on olnud minu tootevalikus konkurentsitult nr.1 - Estel prima blonde silver mask. Tõeline MUST HAVE toode blondidele, kes soovivad hoida juustel külmemat tooni läiget ja eemaldada kollakat alatooni. See lillat värvi tooniv mask annab silmnähtava värvivärskenduse.


Saadaval Tradehouse's.







OLAPLEX N° 3 HAIR PERFECTOR

Tugevdab, taastab katkised ja nõrgad juuksed. Lisaks tõhusale seespidisele toimele omab tugevdavat toimet juukse väliskihil. Kaitseb juukseid keemilise töötlemise eest ning on tõhus eraldiseisva ravihooldusena rikutud juustele.

Olaplex süsteem koosneb kolmest tootest, millest kahte esimest kasutatakse salongihooldusena ning N°3 on mõeldud koduseks kasutamiseks, et täiustada ja pikendada professionaalse hoolduse tulemust.


Saadaval Tradehouse's või M.I. Make-Up Stuudios.  


SUGARBEARHAIR JUUKSEVITAMIINID


Need imemaitsvad sinised karukesed annavad juustekasvule lausa turbokiiruse! Lisaks teeb ka küüned tugevamaks. Sisaldab mitmeid vitamiine, kus peamisteks koostisaineteks biotiin, foolhape, A- ja C-vitamiin. Minu jaoks on üheks suureks plussiks on vitamiinide tekstuur ja maitse, täpselt nagu pehmed marjamaitselised kummikommid. Tänu sellele ei unune ükski kord vitamiinid võtmata. Kuigi tulemusi võib näha juba peale 1 kuud, on soovitatav teha korralik 3-kuune vitamiinikuur.


Saadaval Pro Beauté's või M.I. Make-Up Stuudios. 


INVEST IN YOUR HAIR, IT'S THE CROWN YOU NEVER TAKE OFF!

362 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page